Auteur Topic: Oeufs benedict (4 personen, ontbijt of brunchgerecht  (gelezen 3196 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Oeufs benedict (4 personen, ontbijt of brunchgerecht
« Gepost op: 08 augustus, 2009, 20:34:57 pm »
Heerlijk luxe voor bij het ontbijt...Je bent er ff mee bezig, maar dan heb je ook wat!

Zachte, gepocheerde eitjes op een wit broodje,... :puh2: met bacon eronder...en zelfgemaakte Hollandaise saus....uhm...bubbeltjeswijn erbij...

TIP: wat ik eigenlijk nóg lekkerder vind, is de bacon vervangen door een plakje gerookte zalm... :kwijl:
Probeer maar uit welke variant je het lekkerst vindt!

Je hebt nodig:

8 eieren
8 plakken bacon
4 doorgesneden zachte broodjes (beschuitbollen doen het goed)
2 eetlepels ongezouten boter
vers gehakte peterselie voor de garnering

Voor de saus:
3 eidooiers
1/4 glas droge witte wijn
1 eetlepel citroensap
100 g ongezouten roomboter
versgemalen witte peper en zout
een paar druppels tabasco
 


Maak eerst de saus door een pan water aan de kook te brengen. Plaats in deze pan een kleinere pan (au bain marie).
Klop hierin de eidooiers samen met de witte wijn en het citroensap totdat het geheel begint te binden (niet te dik, anders wordt het een roerei).
Voeg nu geleidelijk de gesmolten roomboter aan de massa toe en blijf nog even kloppen tot er een egaal mengsel is ontstaan. Neem het pannetje nu uit de pan met water en breng de saus op smaak met peper, zout en tabasco. Houd de saus warm tot gebruik.

Breek de eieren per stuk apart in een kommetje, en giet deze ook weer stuk voor stuk in het hete water (80 C). Haal ze na 2 minuten voorzichtig uit het water en schep ze in koud water om te voorkomen dat ze gaar worden.
Bij het serveren opwarmen in zacht kokend water (max. 1 minuut). Verhit de koekenpan en bak de plakken bacon aan beide zijden goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de broodjes door en rooster ze even op de grill of bakplaat. Besmeer ze vervolgens met roomboter.
Leg op ieder bord 2 halve broodjes en beleg ieder broodje een plak bacon en een warm gepocheerd ei. Schenk vervolgens de Hollandaise saus er overheen en garneer met gehakte peterselie.


Genieten maar!
 
 
« Laatst bewerkt op: 01 april, 2012, 10:39:01 am door Mariëlle »