Voorgerechten > Koude voorgerechten

Gerookte zalm in zaziki (voorgerecht 4 personen)

(1/1)

Mariëlle:
Lekker fris en zilt voorgerecht. Natuurlijk maak je de zaziki zelf! :puh2:



Je hebt nodig:

1 grote komkommer
2 theelepels knoflookpuree op olie (potje)
150 g Griekse yoghurt
1 rode paprika, in blokjes
15 g verse dille
200 g gerookte zalm, in grove repen
4 hoge glazen of kommetjes


Schil de komkommer en halveer hem in de lengte. Schraap met een theelepel de zaadjes eruit. Snijd een kwart van de komkommer in heel kleine blokjes en de rest in wat grotere blokjes.
Bestrooi de komkommer met zout, houd de kleine blokjes apart, en laat de komkommer ca. 15 minuten liggen.
Dep de komkommer droog met keukenpapier en roer de kleine blokjes met de knoflookpuree door de Griekse yoghurt. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel in elk glas een laag komkommerblokjes en wat paprika en dille.
Verdeel hierover luchtig de helft van de zalmreepjes en schep een derde van de tzatziki erop. Herhaal deze volgorde nog een keer en verdeel dan tot slot de rest van de komkommer, paprika en tzatziki erover. Garneer met de rest van de dille.
Zet de glazen minstens 1 uur in de koelkast om door en door koud te worden.

Genieten maar!

Janetta:
Hoi,
Dit recept ga ik binnenkort eens maken, je hoort het, hoe het gesmaakt heeft.
Janetta

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie