Lekker voorgerechtje met gerookte kipfilet, mangoblokjes, kerriemayonaise en wat ijsbergsla. Ziet er mooi uit en is erg lekker!
Je hebt nodig:
100/150 g gerookte kipfilet aan 1 stuk (in de koeling bij het kippenvlees, supermarkt) in dunne reepjes van 2 cm lang
1 kleine rijpe mango, geschild, ontpit en in kleine blokjes
paar blaadjes kropsla of ijsbergsla, in dunne reepjes van 2 cm lang
Kerriemayonaise:
Smelt wat boter in een pan. Snipper 1 ui. Fruit de ui samen met 1 el kerriepoeder en wat zout. Als het lekker geurt (na 5 minuten) haal de pan dan van het vuur.
Laat afkoelen en voeg het ui- kerriemengsel toe aan 2 el scharrelmayonaise. Schenk het mengsel over in een klein kannetje.
Verdeel de reepjes sla over 2 mooie diepe glazen, meng de kipreepjes en de mangoblokjes in een kommetje. Verdeel het mango-kipmengsel over de sla.
Giet de kerriemayonaise over de 2 glazen en serveer direct.
Eet smakelijk!