Hoofdgerechten > Gehakt recepten, rundvlees, half om half- of kalfsgehakt

Kalfsgehaktballetjes in peterselie roomsaus (hoofdgerecht 3 personen)

(1/1)

Mariëlle:
 :duim: Door het gebruik van kalfsgehakt krijg je heerlijk zachte gehaktballetjes. Toevoegen van paneermeel of ei is niet nodig.
Gebruik je liever toch runder-of half om half gehakt voeg dan wel een ei toe om het gehakt wat smeu?ger te maken.

Je hebt nodig:

400 g kalfsgehakt
2 teentjes knoflook, gepeld
25 g boter
125 ml slagroom
2 el peterselie, fijngehakt
zout, versgemalen zwarte peper, heel klein beetje nootmuskaat

Meng het gehakt in een kom met zout en peper, beetje nootmuskaat naar smaak.
Pers de knoflook er boven uit en vorm met je handen kleine balletjes van het gehakt.

Verwarm in een pan de roomboter en bak de balletjes hierin rondom bruin.Schenk ongeveer 100 ml water in de pan en roer de aanbaksels los.Laat zachtjes koken op een laag vuur en stoof de balletjes in ongeveer 10 minuten gaar. met deksel op de pan.
Roer de slagroom en de peterselie erdoor , breng op smaak met zout en peper en breng aan de kook. Roer de balletjes zachtjes door de saus zodat ze goed bedekt zijn.
Lekker met r?sti rondjes en broccoli of met spaghetti.
Ook heerlijk als lunch met warm stokbrood of ciabatta. (Kan ook als borrelhapje...kortom genieten maar!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie