Piccata is eigenlijk een Italiaans bijgerecht van spaghetti. Piccata is kalkoen- of kipfilet in een beslagje van Parmezaanse kaas, bloem en ei. Heerlijk met een frisse salade, gegrilde groente en of spaghetti of voor ons echte Hollanders gebakken aardappelen of frietjes.
Succes gegarandeerd!
Je hebt nodig:
4 el bloem
2 eieren
75 g geraspte grana pardano of Parmezaanse kaas
300/400 g kalkoenfilet of kipfilet in mooie dunne plakjes
olijfolie
200 ml tomato frito
gemalen, gedroogde chilipeper
Strooi de bloem in een diep bord. Klop in een ander diep bord de eieren met 1 el water los en klop de kaas erdoor. Dep het vlees droog en bestrooi ze met zout en peper.
Verhit de olie in een koekenpan op een zacht vuurtje. Wentel de filetlapjes eerst door de bloem, vervolgens door het eimengsel.
Leg het lapje meteen in de pan en doe hetzelfde met de andere filet lapjes. Schuif met een spatel door de pan zodat ze niet aanbakken.
Bak alle filetlapjes 2 minuten en keer ze dan om. Verwarm intussen de tomato frito met wat water en breng aan de kook.
Breng de saus pittig op smaak met chilipeper en zout.
Serveer de saus bij de piccata, met de hier boven genoemde bjigerechten. Smullen maar!