Auteur Topic: Gamba spiezen met knoflook, zwarte olijfjes en cherrytomaat (4 personen)  (gelezen 3704 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
16 grote diepvries gamba's, ontdooid en uitgelekt
1 eetlepel zeezout
8 cherry tomaatjes
8 zwarte olijven zonder pit
4 teentjes knoflook (in de schil laten!)
olijfolie

Laat de ongepelde knoflookteentjes even staan in een klein bakje met olijfolie gemengd met zeezout, voordat je ze op de spies rijgt.Zo verbrand de knoflook niet zo snel en krijg je een gepoft knoflookteentje dat je heerlijk kunt uitsmeren bij/op/over de gamba's... :puh2:

Rijg aan iedere sateprikker om en om steeds  1 olijf, 1 tomaatje, 1 gamba, 1 teentje knoflook, 1 gamba, 1 olijf en 1 tomaatje.
Bestrijk de spiezen rijkelijk met olijfolie en bestrooi met het zeezout. Grill ze niet te lang, ongeveer 3 minuten per kant.
Eet smakelijk!