Auteur Topic: Zalmspiezen met Coburger ham (6 personen)  (gelezen 2426 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Zalmspiezen met Coburger ham (6 personen)
« Gepost op: 11 juli, 2009, 21:13:53 pm »
Zalmspiezen voor op de BBQ. Door het gebruik van de ham word het geheel lekker hartig.


750 g zalmfilet
10 plakken coburger rauwe ham
vers gemalen peper
olie
12 sat?prikkers of spiezen (rijg de zalmblokjes aan 2 spiezen, zo blijft het visvlees beter aan de spies en voorkom je dat er onverhoopt blokjes van de spies afvallen tijdens het keren).

De zalm in 18 blokken snijden en bestrooien met peper.
Halveer de plakken ham in de lengte.
Op elk plakje ham leg je een stukje zalm neer. De ham wikkel je om de zalm heen zodat het helemaal ingepakt zit.
Waneer je alle stukjes zalm hebt ingepakt rijg je ze aan de spiesen.


Vlak voordat de visspiesen op de barbeque gaan ze dun bestrijken met olie.
In ongeveer 5 minuten zijn de spiesen rondom bruin en net gaar. Keer ze halverwege om.
Genieten maar!