Borrelhapjes, buffet en BBQ recepten > Gourmet recepten
Gourmetschotel speciaal (diverse gourmetrecepten op een rijtje) SUPER!
(1/1)
Mariëlle:
Gemengde recepten voor gourmet.
Schnitzel:
Maak van een mini schnitzel een rolletje waarin een stukje groene asperge of bosui is gerold en zet vast met een prikker. Bestrooi met wat zout en peper en bak in 2 minuten rondom bruin.
Mini hamburger met blauwe kaas:
Maak dubbele mini hamburgers met daartussen een plakje blauwe kaas en gegrilde paprika. Bak de miniburgers eerst aan een kant, beleg de gebakken kant met een plakje blauwe kaas en een klein stukje rode gegrilde paprika. Leg er een tweede burger met de gebakken kant naar onder op en druk goed aan. Bak de burgers om en om in twee minuten tot de kaas een beetje is gesmolten.
Lamskoteletjes:
Marineer lamskoteletjes in een kruidige marinade; 1 el oregano 2 teentjes knoflook, uitgeperst peper en grof zeezout 2 el extra vergine olijfolie 1 el honing maak een sausje van alle ingredienten, giet het over het vlees en laat een half uurtje trekken. Bak de koteletjes om en om in 2 minuten per kant.
Biefstuk:
Maak van biefstuk en/of varkenshaas blokjes, marineer ze een paar minuten in een eetlepel olijfolie en een kneepje citroensap, peper en zout en geperste knoflook en rijg de blokjes afgewisseld met een rolletje spek aan een stevige rozemarijntak die iets aangescherpt is met een mesje.
Gehakballetjes:
Leg gekruide gehaktballetjes ter grootte van een olijf op een vierkant velletje filodeeg of rijstvel, maak de randen vochtig met water en vouw de hoeken naar elkaar toe en bak ze krokant in de olie op het gourmetstel. Deze balletjes kunnen ook in de fonduepan.
Vlees in beslag:
Maak een beslag van 100 g bloem, 2 dl ijskoud water en 1 eidooier en dompel daarin allerlei soorten (gemarineerd) vlees, zoals biefstuk, varkenshaas, of kipfilet en bak ze krokant in olie op het gourmetstel. Dit vlees in beslag kan ook in de fonduepan.
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie