Auteur Topic: Olijventapenade  (gelezen 2945 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Olijventapenade
« Gepost op: 27 juni, 2009, 16:19:30 pm »
 :duim:

Heerlijk op een stukje stokbrood of toast. Je kunt er ook gevulde eieren mee vullen, meng dan de gekookte dooiers met wat van de tapenade voor een heerlijk gevuld eitje.


200g zwarte olijven zonder pit
100g ansjovis
100 g tonijn op marinade
1 eetlepel mosterd
200g kappertjes
200 ml sterke olijfolie (extra vierge)
2 glazen cognac
peterselie
versgemalen zwarte peper en zout naar smaak

Doe alles in een vijzel (of in de keukenmachine) behalve de cognac en de olie. Meng alles goed door.
Daarna de olie en de cognac erdoor,peper en zout.

In de koelkast bewaren, blijft zeker een week goed. Voordat je het wegzet in de koelkast, nog even een scheutje olijfolie over het mengsel gieten, zo blijft t smeuïg en langer houdbaar.
« Laatst bewerkt op: 16 december, 2012, 15:43:33 pm door Mariëlle »