Verras jezelf of je gasten eens met dit hartige hapje, anders dan anders... TIP: Vind je de smaak van gorgonzola te scherp, gebruik dan neutrale roomkaas (bijvoorbeeld monchou).
5 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
150 g gorgonzola
200 g verse zalmfilet, in heel dunne plakjes
3 bosuitjes, in dunne ringetjes
4-5 eetlepels olijfolie
wat fijngeknipte peterselie
versgemalen zwarte peper
beetje zeezout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren en leg de vierkantjes op een ingevette bakplaat. Bestrijk ze met gorgonzola en leg de plakjes zalm erop. Strooi zout en peper over de zalm en verdeel de bosuitjes erover.
Besprenkel het geheel met olie.
Vervolgens wat van de fijngeknipte peterselie erover verdelen.
Bak de zalmtaartjes in de oven in 10 minuten goudbruin en gaar.
Serveer ze lauwwarm. Genieten maar!