Kan als hapje of met stokbrood en salade als zomers gerechtje.
Ingredi?nten
1 varkenshaas 250 g of
250 g hamlappen
1 el ketjap manis
1 el olie
1 tl sambal(of meer voor de liefhebber)
1 tl mosterd
1 kleine gele paprika in blokjes
4 el seroendeng
8 sat?prikkers
Materialen
grill of oven,of anders grillpan
Bereiden
Verwarm de grill voor op 180 graden.
Snijd het vlees in blokjes.
Maak marinade van de ketjap,olie,sambal en mosterd.
Meng het vlees met de marinade en laat minimaal 2 uur staan.
Week de sat?stokjes voor in water(voorkomt verbranden).
Rijg de stukjes vlees om en om met een stukje paprika.
Zet de spiesjes onder de grill en bak ze circa 10 minuten.
Of gebruik een grillpan,bak ze dan rondom bruin en gaar.
Rol ze na het bakken meteen door een laagje seroendeng.
Serveer er sat?saus bij en evt stokbrood.Eet smakelijk!