Nagerechten, taarten en ijs > Warme nagerechten
Pisang goreng
(1/1)
Mariëlle:
Iedereen kent ze wel, de gebakken banaan die je bij de chinees kunt bestellen. Serveer ze als bijgerecht of als warm nagerecht bij een rijsttafel of Oosterse maaltijd.
Je hebt nodig:
6 rijpe bananen
100 g bloem
1 ei
olie om te frituren
3 eetlepels poedersuiker
2 eetlepels kaneelpoeder
Schil de bananen en snijd ze in schuine stukken, ca. 4 per banaan. Maak een beslag van bloem, een snufje zout, 250 ml water en het ei.
Verhit de frituurpan of een pan met een flinke laag olie. Haal de bananen door het beslag en frituur ze (steeds 5 ? 6 stukjes tegelijk) in de hete olie in ongeveer 3 minuten goudbruin. Bestrooi de pisang goreng met poedersuiker en kaneelpoeder.
Serveer ze direct. Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie