Voorgerechten > Koude voorgerechten

Tartaartje van haring met appel en gember (4 personen, vorgerecht)

(1/1)

Mariëlle:
Yep, ze zijn er weer,  Hollandse nieuwe! Ik geef toe dat ik er zelf niet supergek op ben, maar dit recept is het proberen waard, ook als je geen haringliefhebber bent.

Je hebt nodig:

2 stevige appels (Elstar)
1 el bieslook, fijngeknipt
2 el citroensap
halve el gembersiroop
4 zoute haringen (Hollandse Nieuwe), in kleine blokjes
1 el geraspte mierikswortel (potje)
2-3 el olijfolie
veldsla voor garnering
extra: uitsteekvormen of kommetje van circa 10 cm doorsnede en 4/5 cm hoog. Als je een kommetje gebruikt, leg dan eerst huishoudfolie in het kommetje alvorens je het vult met haring/appel mengsel. Dan is het tartaartje makkelijker te verwijderen.

Bereiding:

Houd een kwart appel apart. Schil de rest van de appels en snijd ze in piepkleine blokjes. Meng de appel met het bieslook, 1 eetlepel citroensap en de gembersiroop. Zet de uitsteekvorm op een bordje en schep 1∕8 deel van de haring erin. Schep hierop een kwart van het appelmengsel en daarop weer 1∕8 deel van de haring. Druk dit goed aan en trek voorzichtig de vorm omhoog.
Maak op dezelfde manier nog drie bordjes op. Roer de rest van het citroensap met een halve theelepel grof gemaken zwarte peper, mierikswortel, 2 eetlepels water en de olijfolie tot een dressing.
Voeg zout naar smaak toe. Sprenkel wat van de dressing over de haringtaartjes en druppel de rest eromheen. Garneer met flinterdunne appelpartjes en toefjes veldsla.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie