Auteur Topic: Voorjaarssalade van Opperdoezer ronde, groene asperges en gerookte zalm  (gelezen 2590 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
 :duim: Toprecept met groene asperges, Opperdoezer ronde aardappelen en gerookte zalm,....mmmm


750 gram Opperdoezer Ronde
1 deciliter groentebouillon
750 gram groene asperge(s)
100 gram rucola
300 gram gerookte reepjes zalm
2 eetlepels geroosterde pompoenpitten

Klop een dressing van:

zout en peper
1 tl Franse mosterd
2 el balsamico azijn
3 el olijfolie
1 el noten olie


Borstel de Opperdoezer Ronde onder koud stromend water met een (aardappel)borsteltje schoon en kook ze in de schil (wat er nog aan zit na het borstelen) net gaar in ruim kokend water met zout ( circa 20 minuten, afhankelijk van de grootte). Laat de aardappelen iets afkoelen en pel ze zo warm mogelijk

Snijd ze in de lengte in parten en schenk de kokende bouillon eroverheen. Laat, afgedekt, een uur marineren.

Schil het onderste stukje van de asperges, halveer dikke exemplaren in de lengte en snijd ze in schuine stukjes van 3-4 cm. Kook of stoom de asperges beetgaar.

Klop de dressing  en schenk deze over de nog warme asperges. Laat, afgedekt, een uur marineren.

Schep de aardappelen en asperges voorzichtig door elkaar.

Leg de gewassen en gedroogde rucola of waterkers op een schaal of op 4 bordjes en verdeel de salade eroverheen. Verdeel de gerookte zalm over de salade en garneer met de pompoenpitten en fijngeknipte dille.

Lekker van genieten in het voorjaarszonnetje met een glaasje ros?... :puh2:  Eet smakelijk!