Hoofdgerechten > Gehakt recepten, rundvlees, half om half- of kalfsgehakt
Gehaktbrood op Italiaanse wijze, gevuld met spinazie, mozzarella en ham (4 pers)
(1/1)
Mariëlle:
Heerlijk hartig gehaktbrood, kruidig op smaak gebracht met onder andere oregano en Parmezaanse kaas... :duim:
Je bereid het brood in de oven. Serveer met een frisse salade.
Je hebt nodig:
olijfolie
200 g verse spinazie, in stukken gehakt
500 g rundergehakt
3 eieren
40 g paneermeel
60 g geraspte oregano
80 g gekookte ham, in plakjes
1 bol mozzarella, geraspt of in dunne plakjes
eventueel voor de salade:
gemengde groene bladsla, wat rode ui in ringen en een dressing van 1 el citroensap, 3 el olijfolie en wat zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de olie in een wok of pan en roerbak de spinazie hierin tot het slinkt. Neem uit de pan, laat uitlekken in een zeef en druk het vocht eruit.
Meng het gehakt, de eieren, paneermeel, Parmezaan, oregano en royaal zout en peper. Kneed goed door.
Rol het gehakt uit en beleg deze met de ham, mozzarella en spinazie.
Laat aan het uiteinde een randje vrij. Rol het gehakt op tot een rol, druk goed aan en leg met de naad naar beneden op een bakplaat.
Bak de rol in ongeveer 20-25 minuten in de oven. Snijd de rol in dikke plakken en serveer met de gemengde salade.
Eet smakelijk!
Bron: delicious
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie