Borrelhapjes, buffet en BBQ recepten > BBQ / Grill groentes en toetjes
Appeltjes gevuld met walnoten,kers en amaretto (4 personen)
(1/1)
Mariëlle:
:apple: Lekker! Warme appeltjes van de BBQ, :kwijl:
Je hebt nodig:
4 goudreinetten
25 g gehakte walnoten
25 g gehakte amandelen
25 g rietsuiker
25 g kersen, fijngehakt
1 el amaretto
50 g boter
slagroom en/ of roomijs, voor erbij
Haal het klokhuis uit de appels d.m.v. een appelboor. Snijd ze op de helft rondom in zodat de schil niet openknapt tijdens het BBQen.
Meng voor de vulling de walnoten, amandelen, kersen, suiker en amaretto in een kom.
Schep in de holte van elke appel wat van de vulling en druk deze goed omlaag. Vorm een hoopje vulling bovenop de appels.
Leg elke appel op een stuk aluminiumfolie en verdeel er royaal boter over ( en ook een likje op de vulling). Vouw de pakketjes goed dicht.
Leg de pakketjes ongeveer 25 minuten op de hete BBQ totdat de appels zacht worden. Vouw de pakketjes open en serveer desgewenst met slagroom en/of roomijs. Genieten maar!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie