Borrelhapjes, buffet en BBQ recepten > BBQ / Grill groentes en toetjes
Pruim-abrikoos-uispiezen ( 4 personen bijgerecht)
(1/1)
Mariëlle:
Zoet-kruidige combinatie die heerlijk smaakt bij gegrilld varkensvlees, eendenborst,lamsvlees of kebab.
Je hebt nodig:
500 g kleine uien (sjalotten bijvoorbeeld)
175 g gedroogde pruimen, zonder pit
225 g gedrogde abrikozen, zonder pit
1 kaneelstokje
225 ml witte wijn
2 el chilisaus
2 el olijfolie
Snijd de kapjes van de uien en pel ze. Houd ze apart.
Doe de pruimen, abrikozen, kaneelstokje en witte wijn in een pan en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het geheel 5 minuten sudderen.
Giet de vruchten af en vang het kookvocht op. Laat de vruchten afkoelen.
Laat intussen het kookvocht met de kaneel opnieuw koken en kook het tot de helft in.Roer de chilisaus en olie door het kookvocht.
Rijg de pruimen, abrikozen en uitjes aan meerdere spiezen. Rooster ze 10 minuten boven een matig vuurtje.
Serveer direct bij het vlees. Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie