Makkelijk en snel! > IN DE SPOTLIGHTS: De OOSTERSE KEUKEN

Thaise spareribs, met zelfgemaakte marinade

(1/1)

Mariëlle:
Lekkere spareribs,zelfgemarineerd! Echt een toppertje hier als we een barbecue of buffet geven.

Simpel te maken,in de zomer voor op de bbq;in deze tijd gewoon lekker uit de oven.Haal de spareribs bij de slager,gewoon naturel.
De smaak maak je zelf met dit recept! 

Je hebt nodig:

2 kg varkensribbetjes(spare ribs naturel)
1 ui
1 rode peper
250 ml oestersaus
125 ml vissaus
125 ml lichte sojasaus
4 el donkere basterdsuiker
4 tenen knoflook



Breng in een grote pan ruim water aan de kook.Kook de ribbetjes  ca. 5 minuten,laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
Pel en snipper de ui.Halveer de peper in de lengte,verwijder de zaadjes en snijd de peper in reepjes.

Meng de oestersaus,vissaus,sojasaus,suiker,ui en peperstukjes door elkaar. Pel de knoflook;snijd hem in superdunne plakjes en meng erbij door.

Leg de spareribs in de schaal en giet de marinade erover. Laat zo lang mogelijk marineren,minimaal een halve dag in de koelkast,af en toe omschudden.

Haal de spareribs 2 uur voor gebruik uit de koelkast,het vlees is smakelijker als je het op kamertemperatuur bereidt.

Grill de spareribs bruin op de BBQ. Keer regelmatig om tijdens het bereiden.


Eet smakelijk!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie