Voorgerechten > Soepen

Witlofsoep (2-3 personen)

(1/1)

Mariëlle:
Witlofsoep, lijkt een niet voor de hand liggende combi, maar is erg lekker!  :yes:


Je hebt nodig:

1 kg witlof
1 ui
1 teentje knoflook
50 g boter
500 ml kippenbouillon
1 eetlepel suiker
100 ml cr?me fra?che
zout en peper
nootmuskaat
ter garnering: wat blauwe kaas en/of wat gekookte hamreepjes naar smaak

Snijd de witlof in stukken van 1 cm, maar houd 1 struikje apart voor de garnering.

Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit de boter in een ruime pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de witlof toe en laat deze 10 minuten zachtjes smoren met het deksel op de pan. Schenk de bouillon erbij en laat het geheel 30 minuten koken op laag vuur. Snijd intussen het apart gehouden struikje witlof in zeer fijne ringetjes en leg deze in ijswater tot verder gebruik.

Pureer de witlofmassa in een blender en voeg suiker en cr?me fra?che toe. Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep de witlofcr?mesoep in voorverwarmde kommen en garneer met de witlofringetjes.

Zet een schaaltje blauwe kaas en/of hamreepjes op tafel zodat ieder naar wens de soep kan garneren.

Eet smakelijk!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie