Asperges, ze zijn er weer!
Heerlijk soepje, kleurrijk en superlekker door de gerookte zalm met tomaat, kervel olie en lente uitjes...hmmm...
Je hebt nodig:
12 asperges (AA), geschild
200 g gerookte zalm (snippers of zelf fijngesneden)
5 dl gevogeltebouillon
1 dl olijfolie van goede kwaliteit
1 dl slagroom
1 tomaat
1 lente-uitje, ragfijn gesneden
zout en versgemalen zwarte peper
1 klein bosje kervel
2 eidooiers
Kook de asperges beetgaar in 12-16 min. in de bouillon. Snijd de kopjes eraf (circa 4 cm) en snijd ze in de lengte in vieren. Pureer de rest van de asperges met het kookvocht. Roer de aspergepuree door een fijne zeef.
Ontvel de tomaat, haal hem leeg en zeef de zaadjes eruit. Snijd de tomaat in kleine stukjes. Snijd de zalm met een mes in kleine blokjes en meng dit met de tomaat, het sap van de tomaat en de lente-ui.
Breng op smaak met zout en peper en maak hiervan 4 quenelles (ovale vormen). Zet ze in de koelkast.
Pureer de kervel met de olijfolie in een blender. Zeef dit mengsel en zet het koud weg. Breng de aspergepuree aan de kook. Klop de eidooiers los met de slagroom en roer deze door de warme aspergepuree.
Laat het mengsel nu niet meer koken. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de aspergekopjes voorzichtig en leg ze in diepe borden of soepkommen. Schenk hier de aspergesoep op.
Leg de zalmquenelles in het midden van de soep. Schenk een spiraaltje kervelolie om de zalm en maal er een beetje peper over.
En genieten maar!