2 portabellos
2 sjalotten
25 gram boter
citroensap
60 gram brie
2 takjes peterselie
2 eetlepels cr?me fra?che
zout
vers gemalen peper
paneermeel
2 klontjes margarine
Maak de Portabella schoon door ze voorzichtig af te wrijven met keukenpapier of schoon te borstelen. Snijd de steel weg en hak ze fijn. Pel de sjalotten en snijd ze klein. Verhit de boter in een lage pan en bak hierin de sjalot tot ze glazig ziet.
Voeg de in stukjes verdeelde brie, de fijngehakte stelen, de fijngeknipte peterselie, de cr?me fra?che, het zout en de peper toe. Laat alles 1 minuut zachtjes koken. Vul de Portabella met het briemengsel zonder paneermeel en boter en zet ze op een bord, onafgedekt, in de magnetron, circa 3 minuten, ca. 750 Watt of bestrooid met paneermeel en een klontje boter op elke paddestoel in de combi magnetron: microgolven 350 Watt, grill hoogste stand, tijd: ca. 6 minuten.
Of met paneermeel en boter 15 a 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden tot ze mooi goudbruin zien. Garneer met peterselie.