Auteur Topic: Pasta met gebakken camembert en spinazie ( hoofdgerecht 2 personen)  (gelezen 7491 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Pasta met gebakken camembert en spinazie ( hoofdgerecht 2 personen)
« Gepost op: 25 april, 2009, 19:44:14 pm »
 :puh2: :puh2: :puh2: Voor de echte kaasfreaks, zoals ikzelf...
Dit recept is niet van mij, maar van Jamie Oliver, maar heerlijk simpel en lekker...!!!!Wel behoorlijk machtig maarja....zou zeggen lees ff verder...
In het recept word een camembert kaasje van zn bovenkant ontdaan en lekker opgevuld met kruiden en knoflook..., dan gaat ie de oven in,...gevolg heerlijk smeu?ge gesmolten kaas die je zo als "saus"over de pasta giet...mmmm :kwijl:

Je hebt nodig:

1 camembertkaasje (liefst in een houten verpakking)van 250 g
250 g penne of rigatoni pasta
2 tenen knoflook in dunne plakjes gesneden
olijfolie
naaldjes van een takje verse rozenmarijn
150 g verse spinazie
100 g Parmezaanse kaas, geraspt of in vlokken

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de camembert in z'n eigen houten doosje of plaats de camembert anders in een passende ovenschaal.
 Snijd een cirkel uit de korst van de kaas en verwijder deze.Leg de knoflookplakjes op de kaas, bestrooi met zwarte peper en een beetje zeezout.
Strooi de rozemarijnnaaldjes erover en besprenkel met olijfolie.
Zet de kaas ongeveer 25 minuten in de oven totdat de kaas mooi goudbruin en gesmoltn is.

Kook intussen de pasta beetgaar en giet af.Blancheer de spinazie en laat de spinazie uitlekken.Breng op smaak met zout en peper en voeg toe aan de pasta.
Haal de kaas uit de oven  en verdeel het pasta-spinaziemengsel over 2 diepe borden.
Schenk de gesmolten camembert over de pasta of zet de camembert op tafel zodat je naar wens een schep "saus" kunt nemen.
Heerlijkmet een rode wijn.

Eet smakelijk!