Hoofdgerechten > Maaltijdsalades

Toscaanse bonensalade (2 personen maaltijdsalade)

(1/1)

Mariëlle:
Lekker voor bij een mooi weertje, lekker in de tuin opknabbelen... :duim:

Je hebt nodig:


150 g witte bonen
1 teentje knoflook
1 takje salie
250 g Toscaanse salami of een andere soort
halve citroen
halve tl venkelzaad
4 tomaten
150 g rucola

Week de witte bonen 1 nacht (ca 6 uur) in ruim water. Pel de knoflook. Kook de geweekte witte bonen met knoflook en blaadjes salie in ca 25-35 minuten gaar. Schep de bonen uit het vocht en laat ze iets afkoelen.

Snijd de salami in dunne reepjes en doe deze bij de witte bonen. Breng de witte bonen met de salami op smaak met sap van de citroen, het venkelzaad, zout, peper en olijfolie. Meng als laatste de rucola door de salade. Snijd de tomaten in plakjes en leg deze op het bord. Serveer de salade bovenop de plakjes tomaat.

Serveer er Italiaans brood bij, foccacia of ciabatta met olijfolie en zout om te dippen, en wat pesto.  :puh2:

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie