Voorgerechten > Koude voorgerechten
Salade met gebakken geitenkaasjes (voorgerecht 4 personen)
(1/1)
Mariëlle:
Voor het echte voorjaarsgevoel... :duim:
Je hebt nodig:
200 g gemengde bladsla
1 bakje cherrytomaten
versgemalen zwarte peper
4 zachte geitenkaasjes (ongeveer 50 g per stuk)
2 el honing
4 takjes tijm of 1 el gehakte tijm (vers, diepvries of gedroogd)
1 el gehakte rozemarijn (vers of diepvries) of 1 tl gedroogd
voor de dressing:
4 el olijfolie
2 el rodewijnazijn of citroensap
1 tl mosterd
iets zout
Verdeel de sla over de borden. Halveer de cherrytomaten. Maal de peper over de geitenkaasjes, leg ze in een ovenvaste schaal. Verdeel de honing erover.
Meng de ingredi?nten voor de dressing en voeg de versgemalen peper toe. Sprenkel de dressing over de sla.
Zet de geitenkaas met de honing onder een hete grill totdat de kaas licht gesmolten is. Schep de kaasjes met een spatel op de sla. Leg de tuinkruiden erop en garneer met de tomaatjes.
Tip:
De gebakken geitenkaas kan voor de niet-vegetari?rs worden vervangen door gerookte zalm.
Ook kun je partjes rode grapefruit toevoegen, even tussen de vliesjes wegsnijden en mengen met de salade.
Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie