Auteur Topic: Gl?hwein  (gelezen 4177 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Gl?hwein
« Gepost op: 27 september, 2008, 15:27:07 pm »
Jaja, I know... het is nog een beetje vroeg om er nu al over te beginnen, maarja dan heb je het recept alvast!  :biggrin:


Voor ca.10 bekers:
1 sinaasappel
6 kruidnagelen
1 fles rode wijn (1 liter)
anderhalf kaneelstokje
suiker


Boen de sinaasappel goed schoon en halveer deze. Steek de kruidnagelen in de sinaasappel.
Schenk de hele fles wijn in een pan, samen met een halve liter water, de sinaasappelhelften en de kaneel. Geef er 2 el suiker bij.

Laat op een zacht vuurtje lekker intrekken, laat het geheel niet koken want dan verdampt de alcohol en is het verwarmende effect weg! Proef tussendoor nog even.
Laat rustig zo'n half uurtje zachtjes doorwarmen.
Schenk de gl?hwein in stenen bekers of hittebestendige glazen.