Aardappelgerechten & Salades > Salades
Pittige komkommersalade (2 tot 4 personen, bijgerecht)
(1/1)
Mariëlle:
Beetje Oosters saladerecept. Lekker pittig maar ook wel verfrissend. Gewoon proberen dus!
1 komkommer
2 el zout
1 rode ui
1 dl azijn
4 el bruine basterdsuiker
2 tl gemberpoeder
1? 2 tl sambal oelek
1 el sesamolie
Snijd de gewassen en gedroogde komkommer in de lengte in vieren. Schrap er met een lepel de zaadjes uit. Snijd de komkommer in blokjes van ca. 1 cm dik.
Doe ze in een vergiet , schep er het zout door en laat ongeveer 1 uur staan om het vocht eruit te laten trekken.
Spoel onder de kraan het zout van de komkommerblokjes en dep ze droog. Doe de blokjes in een glazen schaal. Snipper de ui en schep door de komkommer. Verhit de azijn met de basterdsuiker in een pannetje tot de suiker gesmolten is. Roer er het gemberpoeder en de sambal oelek door. Schep het warme azijnmengsel door de komkommerblokjes en laat ze afgedekt een paar uur staan. Schep af en toe om.
Bedruppel de komkommerblokjes kort voor het serveren met de sesamolie.
Lekker bij een Oosters gerecht of als bijgerecht bij bijvoorbeeld een BBQ of buffet.
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie