Origineel Italiaans recept. Altijd makkelijk als je nog een restje oud brood over hebt en niet veel zin om te koken.
het mooie weer komt er weer aan, dus...!
Je hebt nodig:
6 rijpe trostomaten
1 ansjovisfilet uit blik, uitgelekt
2 el rode wijnazijn
1 teentje knoflook, geperst
5 takjes basilicum
5 takjes oregano
2 dikke sneden oud volkorenbrood
halve rode ui in dunne ringen (even uit elkaar plukken)
3 el olijfolie
versgemalen zwarte peper en wat zeezout
Snijd de tomaten in grote parten. Prak de ansjovis fijn en meng de vis met de azijn en roer de knoflook erdoor.
Pluk de blaadjes van de kruiden, scheur grote basilicumbladeren kleiner als dat nodig is.
Scheur het brood met korst in grove stukken en leg ze in een grote saladekom of schaal.
druppel het azijnmengsel over het brood en schep het om.
Meng alle overige ingredi?nten door elkaar.
Druppel de olie erover en flink wat zwarte peper. Klein beetje grof zeezout tot slot.
Schep alles luchtig om en serveer direct.
Geef er als lichte maaltijd eventueel een soep vooraf bij. Eet smakelijk!