Lekker!
1 vers ei, dooier en wit gescheiden
2 el basterdsuiker
150 g mascarpone
circa 12 lange vingers
circa 200 ml sterke koffie
scheutje likeur naar smaak (hazelnootlikeur is erg lekker)
200-250 g frambozen
50 g witte- of melkchocolade, geraspt
gezoete slagroom, geklopt (ook kant en klaar te verkrijgen, net zo makkelijk)
Klop het eigeel schuimig en lichtgeel met de suiker en roer er de mascarpone doorheen.
Klop in een andere kom (vetvrije kom) de eiwitten stijf en schep dit door het mascarpone mengsel.
Meng de frambozen er door maar hou ongeveer 100 g apart voor de garnering.
Zet koud weg en leg ondertussen een laagje lange vingers in een mooi glazen schaal of vier kleine schaaltjes/glazen.
Week de lange vingers in een platte schaal in het koffie/likeurmengsel.
Verdeel de lange vingers over de bodem van de schaal(tjes). Verdeel het mascarponemengsel over de lange vingers, verdeel er wat frambozen over.
Eindig met een dun laagje geklopte slagroom.
Verdeel tot slot de chocoladerasp erover en versier met de rest van de frambozen.
Smikkel ze!