Auteur Topic: Lasagne met ricotta, spinazie en gerookte zalm (4 pers. hoofdgerecht)  (gelezen 2679 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Lasagne met ricotta, spinazie en gerookte zalm (4 pers. hoofdgerecht)
« Gepost op: 18 maart, 2009, 20:24:44 pm »
Voorjaarslasagne! :puh2:


2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
600 g panklare spinazie
250 g ricotta (kaas)
75 g oude kaas, geraspt
nootmuskaat
2 schaaltjes warmgerookte zalmsteak (4 smalle filets)
12 lasagnebladen
100 ml melk
2 tomaten, in plakjes

In wok olie verhitten en ui 2-3 min. zachtjes fruiten. Spinazie in gedeelten erdoor scheppen en op hoog vuur laten slinken. Schep de spinazie even in een zeef om het overtollige vocht te verwijderen en doe weer terug in de pan.

Van ricotta en geraspte kaas helft door spinazie scheppen. Mengsel op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Zalm in stukjes verdelen. In ovenschaal lagen maken van 3-4 lasagnebladen, spinazie en zalm; eindigen met lasagne.

Rest van ricotta loskloppen met melk, zout, peper en nootmuskaat en dit mengsel over laatste lasagnelaag uitstrijken. Tomaat erop leggen en bestrooien met peper.
Rest van kaas over schotel strooien. Laten afkoelen, schaal met plasticfolie afdekken en tot gebruik (maar minstens 1 uur) in koelkast zetten.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Ongebakken lasagne uit koelkast nemen en folie verwijderen. Ovenschaal op rooster in midden van oven zetten en lasagne in ca. 30 min. goudbruin en gaar laten worden.
« Laatst bewerkt op: 03 oktober, 2009, 21:13:38 pm door Marielle »