Hoofdgerechten > Maaltijdsalades
Krieltjessalade met roquefort (4 personen hoofdgerecht/lunch/brunch)
(1/1)
Mariëlle:
Voor de :cheese: liefhebbers!
je hebt nodig:
1 kg krielaardappelen
6 eetl. olijfolie
2 eetl. azijn
1 snufje zout en peper
2 stuks sjalotten
1 tenen knoflook
150 gram roquefort
3 el slagroom
2 takjes peterselie
2 el gehakte bieslook
Kook de aardappelen gaar in 15-20 minuten. Maak terwijl de aardappelen koken een vinaigrettesaus van olie, azijn, peper en zout. Pel de sjalotjes en hak ze fijn.
Voeg sjalotjes en de geperste knoflook toe aan de gare aardappelen in plakjes of halveer ze. Smelt de kaas met de room en voeg er de aardappelplakjes aan toe. Doe het aardappelmengsel in een slakom of afsluitbare schaal en besprenkel het gerecht met vinaigrettesaus en strooi er gehakte peterselie en bieslook over.
TIP:
Vervang de roquefort door kruidenroomkaas zoals Boursin of Paturain en/of voeg uitgebakken magere gerookte spekblokjes toe.
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie