Hoofdgerechten > Maaltijdsalades
Tonijn- krieltjessalade (4 personen, maaltijdsalade)
(1/1)
Mariëlle:
Om alvast in zomerse sferen te komen... :biggrin: maak het jezelf makkelijk met deze salade.
Kun je vast oefenen voor als 't straks ?cht zomer is, en je geen zin hebt om lang in de keuken te staan... :yes:
Je hebt nodig:
500 g nieuwe krieltjes, goed schoongeboend en gekookt in de schil met wat zout (de grotere exemplaren doormidden snijden)
wat rucola in stukjes
3 blikjes tonijn op olie, uitgelekt en in stukjes geplukt
3 gekookte eieren, gepeld en in stukjes
zwarte olijven zonder pit, in de lengte doormidden gesneden
200 g gemengde sla
200 g zachte geitenkaas, in vlokjes (bettine blanc bijvoorbeeld)
1 rode ui, gesnipperd
Voor de vinaigrette:
75 ml olijfolie
30 ml frambozen azijn
30 ml wijnazijn
versgemalen zwarte peper en zout
Doe de nog warme gekookte aardappelen samen met de gesnipperde ui in kom. Doordat de aardappelen nog warm zijn wordt de vinaigrette goed opgenomen
Maak de vinaigrette. Voeg de olie, de wijnazijn en de frambozenazijn, peper en zout toe. Roer goed door.
Schenk de vinaigrette over de aardappelen heen en schep de aardappelen om.
Voeg vervolgens de eieren, tonijn, olijven, geitenkaas, rucola en sla toe en meng het goed door.
Geef er een lekker boerenbrood bij of een ciabatta. Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie