Borrelhapjes, buffet en BBQ recepten > Warme borrelhapjes met vlees

Vietnamese loempia's

(1/1)

Mariëlle:
Superlekkere loempiaatjes! Nu maak je ze gewoon zelf! Je kunt vari?ren met de vulling, handig om je koelkast leeg te maken.
Of voeg een  :chili: toe voor een pittig loempiaatje.




Je hebt nodig:


20 diepvries loempiavellen
100 gram glasnoedels of mihoen
1 sjalot
2 tenen knoflook
1 winterwortel in stukjes
3 shii take of champignons
100 gram surimi (imitatie krabvlees)
150 gram gehakt
2 eieren
1 tl thaise vissaus of sojasaus
zout
versgemalen peper
vloeibaar frituurvet


Laat de loempiavellen ontdooien. Week de glasnoedels ca. 5 minuten in kokend water. Laat ze in een vergiet uitlekken. Maak de sjalot, knoflook, wortel en shii
take schoon en hak ze fijn.
Meng in een kom de groenten met de surimi, het gehakt, 1 ei, de noedels, de vissaus,halve  tl zout en de peper tot een stevige massa.
Klop het andere ei los. Spreid steeds 4 loempiavelletjes uit schep er een reep vulling op. Bestrijk de velletjes met
ei. Vouw de zijkant van de loempiavelletjes over de vulling en rol ze op. Plak de rand met een beetje ei dicht. De ongebakken loempia?s kun je afgedekt 1 dag in de koelkast bewaren of invriezen.
Verhit het frituurvet tot 175 graden.
Frituur steeds 4 loempiaatjes tegelijk in ca 6-7 minuten.Laat de loempia?s uitlekken op keukenpapier. Serveer met
chilisaus.
 
Genieten maar!


Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie