Borrelhapjes, buffet en BBQ recepten > BBQ / Grill groentes en toetjes

Fruitspiezen (12 stuks)

(1/1)

Mariëlle:

Een lekkere afsluiter van een barbecue, wat iedereen wel lust!

Je hebt nodig:

1 mango
halve ananas
2 kleine appels
2 bananen
12 abrikozen (verse of gedroogd, als je gedroogde gebruikt, even wellen in water)
geraspte kokos

Voor de dressing:
150 ml appeldiksap
sap van een sinaasappel 
halve theelepel gemalen kruidnagel
scheutje cognac of rum
12 spiezen (metaal)

Schil de mango, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in 12 stukken. Schil de ananas, haal de harde kern uit het midden en snijd in 12 stukken.
Snijd de appels in 12 partjes. Schil de banaan en snijd in 12 plakjes. Was of wel de abrikozen en dep ze droog.
Steek een abrikoos aan het begin van de spies, vervolgens een stuk mango, appel, ananas, banaan en vervolgens nog een abrikoos aan het eind.
Meng alle ingredi?nten voor de dressing. Leg de spiezen in een ondiepe schaal en giet de dressing erover. Laat ze een half uur marineren. Keer ze na een kwartier om.

Rooster de spiezen 6-8 minuten tot ze bruin gaan kleuren. Keer ze regelmatig en bestrijk ze tussen door met de dressing die in de schaal is achtergebleven.
Serveer de spiezen met de rest van de dressing en bestrooi met de kokos.

Je kunt er eventueel nog roomijs bij serveren,...hmmm... Eet smakelijk!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie