Supersnelle sausjes, want wie wil er nou lang in de keuken staan als het lekker weer is?
Voor de kerriesaus: (heerlijk bij gevogelte of varkensvlees)
4 el mayonaise
2 el yoghurt
1 banaan
1 tl kerriepoeder
zout en peper
Voor de tomatensaus: (lekker fris bij hamburgers of worstjes)
4 el mayonaise
3 el ketchup
1 trostomaat
2 zoet zure augurkjes
Voor de pindasaus: (tuurlijk voor bij de sat?, maar smaakt overal goed bij)
4 el pindakaas met of zonder stukjes noot
2 el ketjap manis
10 el melk
1 el kokos of 1 el gebakken uitjes
Voor de kerriesaus meng je vier eetlepels mayonaise met twee eetlepels yoghurt, een geprakte banaan en een theelepel kerriepoeder, zout en peper naar smaak.
Voor de tomatensaus meng je vier eetlepels mayonaise met drie eetlepels ketchup, een rijpe trostomaat in miniblokjes en twee fijngehakte augurkjes.
Voor een pindasausje verwarm je op zacht vuur vier eetlepels pindakaas, twee eet?lepels ketjap manis en 8 ? 10 eetlepels melk. Roer er een eetlepel kokos of gebakken uitjes door. Houd de saus eventueel warm op een theelichtje en roer af en toe door.