Borrelhapjes, buffet en BBQ recepten > BBQ / Grill groentes en toetjes
Gevulde uien op de BBQ (6 personen)
(1/1)
Mariëlle:
Uien, tja wat moet je ermee? Nou lekker hartig vullen en alvast zachtjes garen op de BBQ, nog voor de gasten komen.
Hebben ze meteen wat te bikken als ze aan tafel schuiven! :biggrin:
Je hebt nodig:
6 grote uien
brood in blokjes gesneden van circa 4 sneetjes
oud brood (2 dagen oud)
200ml kippenbouillon
200g (Italiaanse) salamiworst
Voorbereiding van de uien: laat de schil zitten en spoel de uien schoon onder stromend water. Snij de onderkant (worteltjes) af om een platte onderzijde te krijgen. Snij de bovenkant af, bewaar deze.
Hol het binnenste van de ui uit met een mesje en zorg dat er nog twee of drie lagen van ui blijft zitten. Bewaar het binnenste van ui voor andere doeleinden.
Week de broodblokjes in de kippenbouillion in een grote kom. Wacht net zo lang totdat alle bouillon in het brood is ingetrokken. Voeg de in stukjes/ reepjes gesneden salami toe. Mix dit alles goed door. Vul de uien met gelijke hoeveelheden van dit broodsalami-mengsel.
Zet de topjes van de uien weer op de ui als en deksel en zet ze recht op in het midden van een stuk folie. Zorg dat de uien goed ingepakt worden (2 lagen folie is nog beter). Laat aan de bovenzijde een stukje open zodat er stoom kan ontsnappen.
Zet ui-foliepakketjes rechtop in het midden van het rooster; bak ongeveer een uur of totdat het helemaal zacht is geworden. Haal de folie van de uien en verwijder de oneetbare buitenste schil.
Serveer direct. Eet smakelijk!
ps: voor de :cheese: liefhebbers: strooi voor het garen wat geraspte kaas erover,... :puh2:
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie