Auteur Topic: Aardappelschotel met geitenkaas en een korstje van honing en noten  (gelezen 4137 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Aardappelschotel met geitenkaas en een korstje van honing en noten
« Gepost op: 14 december, 2008, 19:09:08 pm »

 :duim: Dit recept is echt heerlijk... :puh2:

Je hebt nodig:


1 kg aardappelen, geschild en in dunne plakjes gesneden (tip: gebruik hiervoor een kaasschaaf)
1 sjalot
50 gram walnoten, gepeld
50 gram hazelnoten, gepeld
wat verse rozemarijnnaaldjes
300 ml groentenbouillon van een blokje
100 ml slagroom
1 eetlepel paneermeel
100 gram verse geitenkaas
2 eetlepels vloeibare honing


Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd het sjalotje fijn. Hak de noten en rozemarijn. Vet een ovenschaal in met olie of boter.
Leg de plakjes aardappel in een ovenschaal.Meng het sjalotje samen met de rozemarijn, bouillon, slagroom, zout en peper.

Verdeel het mengsel over de aardappelen en zet het geheel 20 minuten in de oven.

Meng ondertussen paneermeel en de rest van de noten. Haal na de 20 minuten de schotel even uit de oven en brokkel de geitenkaas over de aardappelgratin.
Bestrooi het geheel met de noten, paneermeelmengsel en druppel de honing erover. Zet vervolgens nog 10 minuten in de oven of totdat de kaas gesmolten is en lichtbruin kleurt.

Smaakt goed bij vanalles...  :duim: