Auteur Topic: In de oven gesmolten camembert met rauwkost om te dippen (hapje 3-4 personen)  (gelezen 3925 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
 :kwijl: De camembert doet dienst als "dip" schaaltje. de rauwkost dip je dus in de gesmolten camembert... :puh2:Ook lekker met bladerdeegstengels of stukjes stokbrood.

Je hebt nodig:

1 winterpeen
3 stengels bleekselderij
1 camembertkaasje (in doosje)
mespunt gemalen komijn
bakpapier
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Winterpeen met dunschiller schillen en wassen. Met (groot) mes winterpeen in de lengte in dikke plakken snijden en vervolgens plakken in de lengte in dikke repen snijden.
Van bleekselderij brede onderkant afsnijden en daarbij houterige, stugge lange draden verwijderen door ze er met behulp van scherp mesje af te trekken.
Bleekselderij halveren en in de lengte in repen snijden. Van camembertdoosje papier verwijderen en camembert van (plastic) papiertje en eventuele sticker ontdoen.
Korst van camembert kruislings insnijden, met komijn bestrooien en kaas in doosje terugleggen.

Camembert op met bakpapier beklede bakplaat leggen en in midden van oven in 15 min. laten smelten. Gesmolten camembert in geopend doosje serveren. Repen wortel en bleekselderij in camembert dopen.

Smikkelen maar!