Weer een echte klassieker, maar zoooo lekker...
Je hebt nodig:
500 g biefstuk, fijngemalen, of vraag de slager dit te doen
zout en versgemalen peper
Serveer erbij, in kommetjes:
1 ui, gesnipperd
4 zoetzure augurkjes, gesnipperd
4 ansjovisfilets, in reepjes
4 à 6 el tomatenketchup
2 el kappertjes
1 bosje peterselie, gehakt
4 superverse eidooiers (scheidt de eieren van het eiwit) of alternatief 4 el mayonaise *
Gebruik de tartaar als ie supervers is, dus liefst op dezelfde dag als je het gekocht hebt.
Breng de tartaar op smaak met zout en peper. Doe alle ingredi?nten behalve de eidooiers in kommetjes en verdeel de tartaar over 4 borden. Druk in elk bergje tartaar een halve eischaal met een dooier en serveer direct.
Zet de kommetjes op tafel en laat iedereen naar eigen smaak zijn/ haar eigen tartaar samenstellen. Lekker met brood en een salade.
Eet smakelijk!
* voor de zwangeren, kinderen en ouderen en/ of mensen met weinig weerstand is dit recept niet geschikt vanwege het gebruik van rauwe eieren. Gebruik als alternatief een goede scharrelmayonaise.