Auteur Topic: Meloensalade met serranoham en fijne kruiden(voorgerecht 4 personen)  (gelezen 2686 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Dit is een beetje een luxere versie van de simpele ham-met-meloen. :watermelon:

Je hebt nodig:

1 honingmeloen
halve citroen
2 el in dunne reepjes gesneden verse basilicum
2 el in dunne reepjes gesneden verse munt(mag ook weggelaten worden)
1 el fijngeknipte bieslook
200 g serranoham in plakjes(vleeswaren)
versgemalen zwarte peper

Halveer de meloen,verwijder de zaadjes en steek met een meloensteker bolletjes uit de meloen.
Heb je die niet snijd dan gewoon mooie kleine blokjes van het vruchtvlees.
Maak de citroen goed schoon,rasp de helft van de schil en pers de citroen uit.
Schep de meloen in een kom met het citroensap en rasp.
Laat de meloen goed afkoelen in de koelkast.(dit gerecht kan dus ruim van te voren bereid worden)

Schep de kruiden door de meloensalade.Verdeel de ham over 4 borden,schep de meloen ernaast en strooi er peper over.
« Laatst bewerkt op: 28 oktober, 2007, 20:47:18 pm door Marielle »