Nagerechten, taarten en ijs > Warme nagerechten
Apfelstrudel - met recept vanillesaus- ( 4 personen, toetje of gebak)
(1/1)
Mariëlle:
:puh2: Tja ,... wie kent het niet! Supereenvoudig en lekker recept! :duim:
Apfelstrudel word in Duitsland en Oostenrijk gegeten met geslagen room (w?l zonder suiker).
In Nederland houden we wel van zoet, de vanillesaus smaakt er heerlijk bij. Ook heerlijk met een bolletje roomijs en slagroom,....achja gewoon proberen!
Je hebt nodig:
3 zure appels (bijvoorbeeld goudreinet)
sap van een halve citroen
20 g suiker
100 g gewelde rozijnen, uitgelekt
1 tl kaneel
2 el custardpoeder
1 el aardappelzetmeel
1 pakje roomboter bladerdeeg, ontdooid
1 eidooier, losgeklopt
bakpapier
Haal de bakplaat uit de oven en bekleed deze met bakpapier.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd alles in kleine platte blokjes. Meng het citroensap met de suiker.
Meng de appelstukjes en de uitgelekte rozijnen met het citroen-suiker mengsel.
Meng de kaneel met het custardpoeder en het aardappelzetmeel. Meng de appelblokjes met het kaneelmengsel.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwijder de plastic velletjes van het bladerdeeg. Leg alle blaadjes vervolgens op elkaar en rol uit tot een lap van 30 x 30 cm.
Leg de deeglap op de bakplaat.
Verdeel het appelmengsel op het midden van het deeg. Vouw de ene deeghelft over het appelmegsel, bestrijk met wat water en vouw de andere deeghelft erover.
Druk de zijkanten goed dicht zodat het appelmengsel er niet uit kan lopen. Rol de apfelstrudel om zodat de naad aan de onderkant ligt.
Bestrijk de bovenkant met eidooer en bak de strudel in 20-25 minuten gaar en bruin.
Laat iets afkoelen( snijd makkelijker) en snijd de strudel in 4 tot 6 porties. serveer de vanillesaus erbij, of slagroom, of ijs...
Vanillesaus:
250 ml melk
250 ml slagroom
1 opengesneden vanillestokje
1 tl maizena
1 el koud water
2 eidooiers
1 ei
50 g suiker
Verhit de melk met de slagroom in een pannetje, samen met een vanillestokje.
Houd dit 5 minuten tegen de kook aan. Klop de maizena in een kommetje los met een eetlepel koud water en vervolgens met de dooiers, het ei en de suiker tot een romige massa.
Verwijder het vanillestokje, schenk de hete vanillemelk al roerend bij het eimengsel, blijf roeren op middelhoog vuur tot de saus bindt.
Haal door een zeef en serveer direct bij de strudel. Ennnn genieten maar!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie