Hoofdgerechten > Gevogelte
Roerbak van kipfilet met Chinese eiermie, paksoi en ham (4 personen)
(1/1)
Mariëlle:
Eenvoudig maar heel lekker Chinees roerbakgerecht. Je kunt natuurlijk vari?ren met de groenten, of een :chili: toevoegen voor wat meer pit.
Je hebt nodig:
200 g kipfilet in blokjes
150 g hamblokjes
2 eieren
3 el olijfolie
zout
250 eiermie
1 tl geraspte gember, uit een potje of vers
1 el zoute ketjap
1 tl sambal
1 kleine struik paksoi, gespoeld en fijngesneden
2 bosuitjes, in ringetjes
Klop de eieren los met wat zout. Verwarm een koekenpan en smeer de pan in met iets olie. Giet het ei erin, voeg wat zout toe en laat op middelhoog vuur in 2 minuten stollen.
Laat de omelet uit de pan op een bord glijden en rol hem op. Laat staan tot verder gebruik. Bereid intussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de rest van de olie in de wok en bak de kipfiletblokjes op hoog vuur circa 2 minuten. Voeg de gember, ketjap en sambal toe en laat nog een minuut donker en knapperig bakken. Voeg eerst het witte gedeelte van de paksoi toe en bak ze 1 minuut mee.
Snijd de omelet in reepjes. Laat de mie uitlekken en doe dit samen met de hamblokjes, omeletreepjes en groen van de paksoi bij het vlees in de wok. Schep alles goed om en laat nog een paar minuten doorwarmen.
Bestrooi de bosui erover en jullie kunnen aan tafel! :biggrin:
Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie