Hoofdgerechten > Schaal- en Schelpdieren
Romige garnalen in Pernodsaus ( 2 personen hoofdgerecht)
(1/1)
Mariëlle:
Heerlijk bij pasta of gewoon een vers stokbrood! :kwijl:
Je hebt nodig:
200 ml visbouillon
200 ml room
250 g gepelde grote garnalen
1 courgette in plakjes
1 el olijfolie
1 teentje knoflook fijngehakt
30 ml pernod
2 el verse dille (alternatief dille uit de vriezer kan ook, of gedroogd, gebruik dan 1 el)
grof zeezout, versgemalen zwarte peper
Snijd de dille fijn. Snijd de courgette in de lengte doormidden en dan in dunne plakjes. Hak de knoflook fijn.
Breng de visbouillon met de room zachtjes aan de kook. Laat dit op laag vuur ongeveer 15 min. koken, tot het tot de helft is ingekookt. Roer de garnalen erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de knoflook totdat hij glazig ziet. Voeg de plakjes courgette toe en bak ze beetgaar. Warm de roomsaus vlak voor het serveren nog een keer goed door.
Giet de pernod erbij en roer de dille erdoor. Voeg de courgette toe en schep voorzichtig om.
Geef er beetgare pasta bij (penne of tagliatelle) of een lekker vers stokbrood in plakken gesneden (kun je lekker dippen in de saus! :yes:)
Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie