Lekker Spaans hapje.
10 sneetjes bruinbrood 
2 eetlepels olijfolie 
150 g chorizo, fijngesneden of verhakseld in een keukenmachine
50 gram belegen kaas, geraspt
2 eetlepels peterselie, fijngehakt 
een kwart rode paprika, fijngehakt 
Steek uit de sneetjes bruin brood met een glas met een doorsnede van ongeveer 5 cm steeds 2 rondjes. Bestrijk de broodrondjes dun met olijfolie en rooster ze op een bakplaat onder een hete grill in 2-3 minuten goudbruin, keer ze halverwege. 
Meng de chorizo in een kom met de peterselie, paprika en 1 eetlepel olijfolie. Verdeel het chorizomengsel en de geraspte kaas over de broodrondjes en schuif ze ca. 15 cm onder de hete grill. Laat ze in 3-4 minuten knapperig bruin worden. Garneer met een toefje peterselie. Serveer ze warm of koud. 
Lekker als tapas bij een glaasje wijn of sherry.