Auteur Topic: Nog meer recepten voor gevulde eitjes  (gelezen 3059 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Nog meer recepten voor gevulde eitjes
« Gepost op: 03 juni, 2007, 17:39:29 pm »
 :biggrin: Tja, als je kippen hebt weet je soms niet meer wat je met de eitjes moet als ze goed aan de leg zijn...,maar een gevuld eitje is altijd lekker! :yes:

Het hapje was vooral zeer populair in de jaren 70,maar zoals met  alles herhaalt de geschiedenis zich en is het weer helemaal hip en het belangrijkste,gewoon lekker.

Vul de eitjes met behulp van een garneerspuit en als je die niet hebt,gebruik dan 2 theelepeltjes om het mengsel netjes in het halve ei te vullen.
Garneer ze met wat fantasie,plukje peterselie,bieslooksnippertjes,paprikapoeder,of met een garnaaltje zoals bij het eerste recept.
Ohja,als er mayonaise gebruikt wordt,neem ik altijd de scharrelmayonaise van Calv?,bereidt met scharreleieren en lekker romig van smaak.En laat de eitjes "schrikken"na het koken,direct in koud water af laten koelen.
Zo kun je ze makkelijker pellen.



***Gevuld ei met garnalen***

8 hardgekookte eieren,gepeld
100 g boter
2 el slagroom
100 g hollandse garnaaltjes in kleine stukjes gesneden
2 tl droge sherry
zout en peper naar smaak

 Snijd de eieren in de lengte doormidden.Prak de dooiers fijn en meng de boter,slagroom en wat zout en peper erdoor.
Voeg de stukjes garnaal en de sherry toe,vul de eitjes met dit mengsel.


***Gevulde eitjes met avocado***

10 hardgekookte eieren,gepeld
2 plakjes ontbijtspek of bacon,even in de oven droog gebakken en verkruimeld
1 kleine rijpe avocado
2 el citroensap
8 el mayonaise
halve tl cayennepeper
geknipte bieslook
zout en peper naar smaak

Halveer de eieren,wip de dooiers eruit en prak de dooiers fijn.Prak de avocado en meng deze met de eidooier en de rest van de ingredi?nten.
Vul de eierhelften met dit mengsel.



***Gevulde eitjes met bieslook***

6 hardgekookte eieren,gepeld
100 g monchou
4 el mayonaise
fijngeknipte bieslook
zout en peper naar smaak

Halveer de eieren,wip de dooiers eruit en prak ze fijn.
Meng de dooiers met de monchou,mayonaise,bieslook en zout en peper naar smaak.Vul de eierhelften met dit mengsel.



***Mediterrane gevulde eitjes***

6 hardgekookte eieren,gepeld
50 ml mayonaise
2 tl mosterd
1 el fijngehakte zongedroogde tomaatjes
2 tl fijngehakte basilicum
beetje balsamicoazijn,peper en zout.

Pel de eieren,halveer ze in de lengte.Wip de dooiers eruit en prak ze fijn.
Meng de dooiers met de mayonaise,mosterd,tomaatjes,basilicum,zout,peper en een paar druppels balsamicoazijn tot een glad mengsel.
Is het mengsel niet smeu?g genoeg,voeg dan nog wat mayonaise toe.



*** Gevulde eitjes met blauwe kaas***

8 hardgekookte eieren,gepeld
50 g zachte blauwe kaas,bijvoorbeeld castello blue
6 el mayonaise
2 el kwark
zout en peper naar smaak

Halveer de eieren,wip de dooiers eruit en prak de dooiers fijn.Meng de dooiers met de kaas,mayonaise en kwark,gebruik zout en peper naar smaak.

*** Gevulde eitjes met rauwe ham en bieslook ***

8 hardgekookte eieren gepeld en meng de dooiers met:
scharrelmayo
zachte boter
beetje maagi
50 g fijngehakte rauwe ham
1 el versgeknipte bieslook, gesnipperd
16 aspergepunten

Meng alles door elkaar, behalve de asperges. Vul de eitjes met het mengsel en garneer met een aspergepunt.




***  Gevulde eitjes met gorgonzola ***

Kook de eitjes, wip de dooier eruit en meng deze met:


50 g gorgonzola
wat mayonaise
wat boter

Vul de eitjes met dit mengsel en garneer met een reepje tomaat.




***  Met geraspte Parmezaan en tomaat ***


Kook de eitjes; wip de dooier eruit en meng deze met:

wat scharrelmayo
2 el geraspte Parmezaanse kaas
het vruchtvlees van 1 ontvelde fijngesneden tomaat (zonder de pitjes)



***  Met gerookte zalm en dille ***

Kook de eitjes en wip de dooier eruit. Meng deze met:


50 g gerookte zalm, scharrelmayo, wat versgeknipte verse dille en wat citroensap en zwarte peper



***  Met tonijn en olijven ***

Kook de eitjes en wip de dooiers eruit. Meng deze met:

50 g tonijn, fijngemalen als dat nodig is, wat scharrelmayo en iets boter en wat zout.Garneer met plakjes zwarte olijf.





« Laatst bewerkt op: 15 april, 2008, 19:57:08 pm door Marielle »