Auteur Topic: Tartaartjes met mosterdroomsausje  (gelezen 3457 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Tartaartjes met mosterdroomsausje
« Gepost op: 28 januari, 2009, 22:33:47 pm »
 :duim: Toppertje!




400 g mager rundergehakt of tartaarvlees
1 ui
2 augurken
1 el tomatenketchup
1 eierdooier
zout en versgemalen zwarte peper
roomboter

 
Voor de saus:

125 g cr?me fra?che
2 el citroensap of azijn
1 el grove mosterd
2 el fijngehakte peterselie
 
 
Doe het gehakt in een kom. Snipper de ui superfijn, laat in een klontje boter glazig fruiten (desgewenst in de magnetron) en afkoelen.
Snipper de augurkjes. Meng de ui, de augurk, de ketchup, de eierdooier en wat zout en peper door het gehakt en maak er vier afgeplatte ballen van. Zet ze in de koelkast tot ze worden gebakken. 
 
Verwarm de boter in de koekenpan en bak de tartaartjes aan beide kanten in 4 tot 6 minuten bruin, maar nog wel ros? van binnen.. Schep ze uit de pan en houd ze afgedekt warm onder aluminiumfolie. Roer de cr?me fra?che, het citroensap of de azijn en de mosterd door het braadvet in de pan en laat inkoken tot de gewenste dikte.
Breng op smaak met zout en peper en roer er de peterselie door. Schep de saus over het vlees.

Heerlijk met frietjes en een salade!  :puh2: Eet smakelijk!
« Laatst bewerkt op: 23 maart, 2009, 00:02:53 am door Marielle »