Aardappelgerechten & Salades > Salades

Aardappelsalade met haring en appel (2-3 personen)

(1/1)

Mariëlle:

Lekker! Maak de salade het liefst ruim van te voren, zo kunnen de smaken goed inwerken.

1 pot haringrugjes of rolmopsen zoetzuur of zuur naar smaak (uitlekgewicht 300 gram)
1 augurk
125 ml mayonaise
125 ml cr?me fra?che
1 el mosterd
2 zoetzure appels
500 g aardappels (vastkokend)
versgemalen zwarte peper
2 el fijngeknipte bieslook 
 

Laat de haringrugjes en eventueel de stukjes ui die in de pot zitten uitlekken. Snijd de augurk in kleine blokjes. Roer de mayonaise en mosterd door de cr?me fra?che. Snijd de geschilde appels in vieren. Verwijder de klokhuizen. Snijd de appelparten in blokjes. Meng ze door de haring. 
 

Kook de geschilde aardappels gaar. Snijd ze in blokjes en laat ze afkoelen. Roer de aardappelblokjes, haring en appel, augurkblokjes en de mayonaise door elkaar. Schep de salade in een schaal. Strooi er versgemalen peper en bieslook over. 
 
TIP:
De haring wordt minder zuur door ze een uurtje in de melk te leggen. Eet smakelijk!
 

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie