Auteur Topic: Lasagne anders dan anders: met gorgonzola, courgette en gegrilde ham (4 pers)  (gelezen 9313 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
 :schreeuw: Voor iedereen die is uitgekeken op de gewone lasagne bolognese, bijvoorbeeld. Er kan meer met lasagne haha!

Deze smaken combineren heel goed... :yes:

Je hebt nodig:


250 g gegrilde ham, dun gesneden
2 grote courgettes, in plakken van een halve cm
1 el olijfolie
zout en versgemalen zwarte peper
25 g boter
25 g bloem
250 ml warme melk
nootmuskaat
10 lasagnebladen vers of uit een pakje
150 g gorgonzola

Verwarm een (grill)pan. Bestrijk de plakken courgette met wat olie en bak ze op hoog vuur om en om bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Laat de boter smelten in een pan en roer er de bloem door tot het als een papje van de bodem loskomt. Giet de warme melk er al stevig roerend met een garde bij en laat de saus op zacht vuur aan de kook komen. Laat de saus nog twee minuten doorpruttelen en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Dit is de b?chamelsaus!

Breng een pan water met zout aan de kook en kook de lasagnevellen hierin 2 minuten voor ( indien nodig, ligt eraan welke je gebruikt).
Vet een ovenschaal in met een beetje olie en bestrijk de bodem met een beetje saus. Verdeel drie lasagnebladen over de bodem en bedek deze met een paar plakken courgette. Verkruimel hierop wat kaas en dek af met twee plakken ham. Maak zo nog twee lagen en eindig met ham. Giet de b?chamelsaus er als laatste over en bak de lasagne in circa 30 minuten gaar en bruin.

Lekker met 'n droog wit wijntje... eet smakelijk!