Tomatenjam, ja klinkt raar maar is heel lekker. Je maakt het van zongedroogde tomaten op olie, een uitje erbij fruiten, hier en daar wat kruiden,...et voil?!
2 el zongedroogde tomaten op olie
1 flinke ui
2 tl versgeraspte gemberwortel
1 tl kaneel
1 tl korianderpoeder
1 blikje gepelde tomaten in blokjes (400 gram)
2 el honing
1 el balsamicoazijn
zout en peper
Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en vang de olie op. Snijd de tomaten in reepjes. Snipper de ui en laat die in de tomatenolie glazig fruiten.
Voeg de gemberwortel, de kaneel en het korianderpoeder toe en laat kort meefruiten. Voeg de tomaten, de honing en de azijn toe en laat af en toe roerend zachtjes koken tot jamdikte (pas op dat de jam niet aanbrand!).
Breng op smaak met weinig zout en peper.
Serveer direct bij een stukje kipfilet of varkensvlees, met pasta of rijst en groente naar keuze. Eet smakelijk!