Auteur Topic: Mosterdboter  (gelezen 3854 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Mosterdboter
« Gepost op: 14 november, 2008, 17:21:04 pm »
Heerlijk op een stukje stokbrood, maar ook lekker bij een stukje gebraden vlees, zoals rollade of beenham. Met biefstuk of varkenshaas ook erg lekker!
Doe dan het zachtgeworden mengsel in een spuitzak en draai een mooie toef van de boter, die je in de koelkast zet tot gebruik.

1 pakje gezouten roomboter, op kamertemperatuur
2 el mosterd (liefst grof)
1 el gekneusd mosterdzaad (doe dit zelf met een vijzel ofzo)
zout naar smaak toevoegen, ff proeven dus

Meng alles door elkaar. Laat als het kan zo lang mogelijk intrekken, ongeveer een nacht is voldoende. geniet ervan!