Dit recept is weer voor de liefhebbers van pittig!
(kan er haast speciaal een topic over openen binnenkort
)
De komkommer maakt het geheel wat milder van smaak.
6 sneden brood, naar smaak wit of bruin
2 el boter
1 teen knoflook, geperst
1 tl sambal oelek
halve komkommer
1 vleestomaat
100 g chorizo (Spaanse pittige salami)
3 el smeerkaas naar smaak (ook hier heb je tegenwoordig een sambalversie van, maar je kunt ook gewoon naturel nemen)
zwarte peper
Snijd de korsten van het brood. Meng de boter met de uitgeperste knoflook en de sambal.
Besmeer 2 sneden brood met de helft van de pikante boter. Snijd de komkommer en de tomaat in dunne plakken.
Beleg de besmeerde sneetjes met chorizo en komkommer.
Besmeer 2 sneetjes met de rest van de pikante boter en de andere kant met de helft van de smeerkaas. Leg de kant met de pikante boter op de komkommer.
Verdeel de tomaat over de 2 sneden brood en strooi er peper over.
Besmeer de laatste 2 sneetjes met de rest van de smeerkaas en leg deze op de tomaat.
Snijd de sandwiches diagonaal doormidden en zet ze vast met een sat?prikker. Eet ze!